Slideshow image <h2>Χαρτί κουζίνας</h2><div class='bgslideshowmore'><a href='/more2.php?l=el&id=3125' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Χαρτοπετσέτες </h2><div class='bgslideshowmore'><a href='/more2.php?l=el&id=3123' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Προϊόντα Οικιακής Χρήσης</h2><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.maxi.com.gr/more2.php?l=el&id=3130' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Καθαριστικά MAXI</h2><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.maxi.com.gr/more2.php?l=el&id=3131' >Περισσότερα...</a></div> Slideshow image
Previous Next
Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ

Η μεγαλύτερη Ελληνική Χαρτοβιομηχανία αλλά
& μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης!

 
 Ιστορικό
 

Το 1988 είναι η χρονιά ορόσημο, η ίδρυση της εταιρίας ως εμπορικής επιχείρησης διάθεσης προϊόντων υγιεινής και οικιακής χρήσης με την επωνυμία ΜΑXΙ.
Τρία χρόνια αργότερα, εν έτει 1991 γίνεται η εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας, με πρώτες δραστηριότητες την παραγωγή χαρτιού υγείας, χαρτιού κουζίνας και μικρής κλίμακας παραγωγής χαρτοπετσέτας, με συνολικό αριθμό 8 εργαζομένων και έδρα στο 1ο χιλιόμετρο της Παλιάς Εθνικής οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, έδρα της εταιρίας μέχρι σήμερα.


Η χρονιά του μεγάλου επενδυτικού άλματος της εταιρίας MAXI Α.Β.Ε.Ε. ήταν το 2001 με την απόκτηση γραμμής παραγωγής χαρτιού υγείας και κουζίνας υψηλής τεχνολογίας (Perini), γραμμές παραγωγής χαρτομάντιλων τσέπης και χαρτομάντιλων αυτοκινήτου (facial), χειροπετσετών (zig - zag) και χάρτινων τραπεζομάντιλων.

Έτσι επεκτείνεται η γκάμα των προϊόντων και αποκτάται μεγάλο μερίδιο στη αγορά χάρτου. Στα πλαίσια της τεράστιας ζήτησης για την επεξεργασία τόσο από  την ίδια την εταιρία, όσο και από την αγορά χαρτόμαζας, δημιουργήθηκε το 2011 το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής πρώτης ύλης χάρτου με την ονομασία MAXI Paper Mill, ικανό να παράγει 85 τόνους πρώτης ύλης χαρτόμαζας (Jumbo Rolls) ημερησίως, 28.000 τόνους ετησίως.


Το 2017 προστίθεται στον μηχανολογικό εξοπλισμό δεύτερη γραμμή παραγωγής χαρτιού υγείας και κουζίνας. Την ίδια χρονιά εγείρεται καινούργια κτηριακή εγκατάσταση αποθήκευσης έτοιμου προϊόντος συνολικού εμβαδού 4.000 m2 και 3.200 παλετοθέσεων.


Σήμερα, η εταιρία MAXI Α.Β.Ε.Ε. αποτελεί ηγέτιδα δύναμη παραγωγής και επεξεργασίας χάρτου. Με γνώμονα την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών μας, συνεχίζουμε την υγιή και αειφόρο ανάπτυξη ποιοτικών προϊόντων, επενδύοντας σε ένα άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, συνεχίζουμε και επενδύουμε, σε μια νέα χαρτοποιητική μονάδα παραγωγής Jumbo Roll με παραγωγή 40.000 τόνων ετησίως. Σε συνδυασμό με την ήδη υπάρχουσα παραγωγή των 28.000 τόνων ετησίων (68.000 τόνων συνολικά) αυτή η κίνηση θα οδειγήσει τον όμιλο MAXI σε ένα ποσοστό άνω του 45% της αγοράς.

 

Αποστολή

Η παραγωγή και διάθεση υψηλής ποιότητας προϊόντων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών μας, διατηρώντας την αφοσίωση και εμπιστοσύνη τους.

Για τον λόγο ατό εξελίσσουμε καθημερινά τις διαδικασίες παραγωγής, τους ελέγχους ποιότητας και την έρευνα σε νέα προϊόντα.

 

Υποδομές

Εδρεύουμε στην πόλη της Κατερίνης του νομού Πιερίας, στο 1ο χιλιόμετρο της Παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας συνολικής έκτασης 18.500m2 λειτουργούν τόσο το εργοστάσιο παραγωγής πρώτης ύλης, το εργοστάσιο επεξεργασίας καθώς επίσης αποθηκευτικοί χώροι και γραφεία.

Στο κτήριο της παραγωγής πρώτης ύλης MAXI Paper Mill, λειτουργεί μηχανολογικός εξοπλισμός υψηλών προδιαγραφών από τον ιταλικό οίκο Recard Spa, εναρμονισμένος πλήρως με τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες στο χώρο της παραγωγής χάρτου παγκοσμίως.
Στις εγκαταστάσεις της επεξεργασίας χάρτου λειτουργούν 16 γραμμές παραγωγές εκ των οποίων:

 
 
  • 2 γραμμές παραγωγής ρολών υγείας & κουζίνας
  • 1 γραμμή παραγωγής ρολών υγείας & κουζίνας επαγγελματικού τύπου
  • 3 γραμμές παραγωγής τραπεζομάντιλου
  • 6 γραμμές παραγωγής χαρτοπετσέτας
  • 2 γραμμές παραγωγής χειροπετσέτας ζικ - ζακ & facial
  • 1 γραμμή παραγωγής χαρτομάντιλου τσέπης
  • 1 γραμμή παραγωγής αλουμινόχαρτου
 
 

Η επεξεργασία του χαρτιού γίνεται σύμφωνα με τις διαδικασίες ISO 9001/2015 οι οποίες πιστοποιούν την ποιότητα του τελικού προϊόντος, από ένα άρτια εκπαιδευμένο και συνειδητοποιημένο ανθρώπινο δυναμικό.

Στις εγκαταστάσεις υπάρχει αποθηκευτικός χώρος έκτασης 10.000m2 για την αποθήκευση και φόρτωση των πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων προς παράδοση.

Διανομή

Διακινούμε τα προϊόντα μας μέσω του δικού μας δικτύου διανομών, με 35 οχήματα και 2 κεντρικές αποθήκες σε Κατερίνη και Αθήνα.

Επίσης συνεργαζόμαστε με εταιρίες μεταφορών, τόσο για την διάθεση των προϊόντων μας εντός Ελλάδος, όσο και στο εξωτερικό (Ρουμανία, Σερβία, Αυστρία, Γερμανία, Τουρκία, Π.Γ.Δ.Μ., Κόσοβο, Αλβανία, Βουλγαρία, Αυστραλία, Ιταλία, Τσεχία), καθώς και σε πελάτες μας εθνικές αλυσίδες, ενδεικτικά ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, Intertrade, Γλάρος του ομίλου Σκλαβενίτη, ΠΕΝΤΕ Α.Ε., Metro, Market Inn, ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, Bazaar, Jumbo, Γρηγοριάδης κ.α.

 

Ανθρώπινο Δυναμικό

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας αποτελείται από ένα σύνολο 204 εργαζομένων εκ των οποίων 178 άνδρες και 26 γυναίκες.

Ο μέσος όρος εργασίας των εργαζομένων είναι τα 8 έτη.

Η επένδυσή μας στην επιμόρφωση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού μας με βάση τις νέες τεχνολογίες και τα σύγχρονα μέσα παραγωγής είναι διαχρονικά ο κύριος παράγοντας που μας οδηγεί με επιτυχία στην επίτευξη των στόχων μας.

 

Στόχος

Μέλημά μας έχουμε την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, την άριστη εξυπηρέτηση και ικανοποίηση τν πελατών μας, την εμπιστοσύνη της αγοράς, και γι' αυτό δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα.

Στόχος μας είναι να καταστούμε ηγέτιδα εταιρία στο χώρο και να αναπτύξουμε στο έπακρο τη δυναμική της εταρίας.

Για το λόγο αυτό και με την προσοχή στραμμένη στο μέλλον, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε νέες μον'αδες παραγωγής χάρτο ικανές να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς.

 

Όραμα

Το χαρτί είναι χρηστικό αντικείμενο και μέρος της καθημερινότητάς μας. Μέσω της έρευνα και ανάπτυξης της διάθεσης ποιοτικών και αξιόπιστων προϊόντων, της καλύτερης και άμεσης εξυπηρέτησης των αναγκών των πελατών μας και την άρτια κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού μας, μέσα σε ένα ασφαλές και προσοδοφόρο περιβάλλον, άλλωστε, στη ΜΑΞΙ Α.Β.Ε.Ε. επίκεντρό μας είναι ο άνθρωπος και η εξυπηρέτηση των αναγκών του.

Το ακαταμάχητο πάθος μας για την τελειότητα είναι και το δυνατό μας χαρτί!